Kedubes Oslo Ngaresmikeun Réstoran Indonésia "Boboko" di Oslo, Norwégia
Duta Besar Indonésia pikeun Norwégia, Teuku Faizasyah, sacara resmi muka réstoran Indonésia anu disebut "Boboko" di Désa VIA, salah sahiji wewengkon kantor jeung puseur réstoran di Kota Oslo, Norwégia, (ANTARA/HO-KBRI Oslo).
NORWÉGIA – Sawatara waktu bulan katukang Duta Besar Indonésia pikeun Norwégia Teuku Faizasyah sacara resmi muka réstoran anu disebut "Boboko", hiji-hijina réstoran Indonésia di Oslo, Norwégia.
Nurutkeun surat pernyataan ti KBRI Oslo nu katarima di
Jakarta, Senén, peresmian dilaksanakeun babarengan jeung salah sahiji nu boga
réstoran, nya éta Diana, dina 30 Januari.
Dubes Faizasyah nétélakeun, bubuka réstoran “Boboko” téh
mangrupa lajuning acara Indonesia Spice Up Oslo Festival anu dilaksanakeun taun
kamari, sarta rencanana bakal dilaksanakeun deui dina Méi 2025.
"Kalayan restoran ieu, urang bakal langkung
'membumbuan' Oslo. Paribasa Indonésia nyarios, tina mata turun kana manah. Dina
kontéks ieu, hartosna tina rasa turun kana manah," saur Dubes Faizasyah.
Samentara éta, nurutkeun Diana, nu boga réstoran, Boboko teu
ukur ngeunaan dahareun tapi ogé ngeunaan hubungan jeung cinta.
"Boboko" atanapi karanjang dina basa Sunda, nyaéta
tradisi Jawa Barat ngabagi tuangeun tina pot ageung, ngalambangkeun kebersamaan
sareng silaturahmi.
Sanajan boga ngaran has Sunda, masakan anu disayogikeun ku
Boboko lain ngan ukur masakan Sunda tapi ogé masakan has Indonésia kalawan rasa
otentik kalawan saeutik adjustment sangkan bisa ditarima ku warga satempat.
KBRI nétélakeun yén Diana jeung timna ngan ngagunakeun bumbu
jeung rempah asli Indonésia anu diimpor ti Walanda pikeun ngajaga kaaslian
rasa.
Hal ieu lantaran, ceuk Diana, teu kabéh bungbu bisa
kapanggih di Norwégia, nambahan yén manéhna melak salah sahiji bungbu Indonésia
sorangan, nya éta kunyit.
Menu masakan Indonesia anu dipidangkeun ku réstoran
ngawengku sangu goreng hayam jeung kambing, saté maranggi, rendang Padang jeung
sangu gulai, iga bakar, soto betawi, gado-gado, es cendol, es teler jeung
sajabana.
Upacara pelantikan ieu diluuhan ku mitra deukeut KBRI Oslo,
saperti Wakil Walikota Oslo Julianne Ofstad, Dekan Korps Diplomatik anu ogé
Duta Besar Kroasia Andrea Gustovic-Ercegovac, duta-duta nagara sahabat sarta
wawakil ti pamaréntah Norwegia, bisnis jeung masarakat.
Réstoran anu dipak dina konsép warung téh ayana di VIA
Village, salah sahiji wewengkon kantor jeung puseur réstoran di puseur dayeuh
Oslo.***
Pewarta: Cindy Frishanti Octavia
Editor: Arie Novarina
Copyright © ANTARA 2025
versi Bahasa Indonesia
Besar RI untuk Norwegia Teuku Faizasyah meresmikan pembukaan
restoran Indonesia bernama "Boboko" dia VIA Village, salah satu
kawasan perkantoran dan pusat restoran di kota Oslo, Norwegia, (ANTARA/HO-KBRI
Oslo)
Jakarta (ANTARA) - Duta Besar RI untuk Norwegia Teuku
Faizasyah meresmikan pembukaan restoran bernama “Boboko”, satu-satunya restoran
Indonesia di Oslo, Norwegia.
Menurut keterangan tertulis KBRI Oslo yang diterima di
Jakarta, Senin, peresmian itu dilakukan bersama dengan salah satu pemilik
restoran, yaitu Diana, pada 30 Januari.
Dubes Faizasyah mengatakan bahwa pembukaan restoran “Boboko”
itu merupakan kelanjutan dari Festival Indonesia Spice Up Oslo yang
diselenggarakan tahun lalu, dan rencananya akan dilakukan kembali pada Mei
2025.
“Dengan adanya restoran ini, kami akan semakin 'spice up' Oslo.
Pepatah Indonesia mengatakan, dari mata turun ke hati. Kalau dalam konteks ini
maka dari rasa turun ke hati,” kata Dubes Faizasyah.
Sementara itu, menurut Diana si pemilik restoran, Boboko
bukan hanya tentang makanan tetapi juga tentang hubungan dan cinta kasih.
“Boboko” atau bakul dalam bahasa Sunda, merupakan tradisi
masyarakat Jawa Barat untuk berbagi makanan dari panci besar, menyimbolkan
kebersamaan dan keramahtamahan.
Meski memiliki nama khas Sunda, namun masakan yang disajikan
Boboko tidak hanya masakan Sunda tetapi juga masakan khas Nusantara dengan cita
rasa yang otentik dengan sedikit penyesuaian agar bisa diterima oleh warga
lokal.
Pihak KBRI menyebutkan bahwa Diana dan timnya hanya
menggunakan bumbu dan rempah asli Indonesia yang diimpor dari Belanda untuk
menjaga keaslian rasa.
Hal itu karena, kata Diana, tidak semua bumbu dapat
ditemukan di Norwegia, seraya menambahkan bahwa dia menanam sendiri salah satu
rempah Indonesia, yaitu kunyit.
Menu masakan Nusantara yang dihadirkan oleh restoran itu
antara lain, nasi goreng ayam dan kambing, sate maranggi, nasi padang rendang
dan gulai, iga bakar, soto betawi, gado-gado, es cendol, es teler dan lainnya.
Acara peresmian itu dihadiri oleh mitra-mitra dekat KBRI
Oslo, seperti Wakil Wali Kota Oslo Julianne Ofstad, Dean Korps Diplomatik yang
juga Dubes Kroasia Andrea Gustovic-Ercegovac, dubes negara-negara sahabat dan
perwakilan dari kalangan pemerintah, pengusaha dan masyarakat Norwegia.
Restoran yang dikemas dalam konsep warung itu berlokasi di
VIA Village, salah satu kawasan perkantoran dan pusat restoran di pusat kota
Oslo.***
0 Response to "Kedubes Oslo Ngaresmikeun Réstoran Indonésia "Boboko" di Oslo, Norwégia"
Posting Komentar