WARTA SUNDA ONLINÉ

BENTANG TAMU

Kedubes Oslo Ngaresmikeun Réstoran Indonésia "Boboko" di Oslo, Norwégia

Duta Besar Indonésia pikeun Norwégia, Teuku Faizasyah, sacara resmi muka réstoran Indonésia anu disebut "Boboko" di Désa VIA, sala...

CAMPALA MEDAR

Assalamu'alaikum Wr. Wb. Sampurasun. Pamaos Baraya Warta Sunda. Dogdog tinggal igeul Artinya : banyak bicara (dalam pekerjaan), tapi tidak melaksanakan apa - apa). Cag. Bhaktos pun Anto Sukanto.

Kedubes Oslo Ngaresmikeun Réstoran Indonésia "Boboko" di Oslo, Norwégia

Duta Besar Indonésia pikeun Norwégia, Teuku Faizasyah, sacara resmi muka réstoran Indonésia anu disebut "Boboko" di Désa VIA, salah sahiji wewengkon kantor jeung puseur réstoran di Kota Oslo, Norwégia, (ANTARA/HO-KBRI Oslo). 

NORWÉGIA – Sawatara waktu bulan katukang Duta Besar Indonésia pikeun Norwégia Teuku Faizasyah sacara resmi muka réstoran anu disebut "Boboko", hiji-hijina réstoran Indonésia di Oslo, Norwégia.

Nurutkeun surat pernyataan ti KBRI Oslo nu katarima di Jakarta, Senén, peresmian dilaksanakeun babarengan jeung salah sahiji nu boga réstoran, nya éta Diana, dina 30 Januari.

Dubes Faizasyah nétélakeun, bubuka réstoran “Boboko” téh mangrupa lajuning acara Indonesia Spice Up Oslo Festival anu dilaksanakeun taun kamari, sarta rencanana bakal dilaksanakeun deui dina Méi 2025.

"Kalayan restoran ieu, urang bakal langkung 'membumbuan' Oslo. Paribasa Indonésia nyarios, tina mata turun kana manah. Dina kontéks ieu, hartosna tina rasa turun kana manah," saur Dubes Faizasyah.

Samentara éta, nurutkeun Diana, nu boga réstoran, Boboko teu ukur ngeunaan dahareun tapi ogé ngeunaan hubungan jeung cinta.

"Boboko" atanapi karanjang dina basa Sunda, nyaéta tradisi Jawa Barat ngabagi tuangeun tina pot ageung, ngalambangkeun kebersamaan sareng silaturahmi.

Sanajan boga ngaran has Sunda, masakan anu disayogikeun ku Boboko lain ngan ukur masakan Sunda tapi ogé masakan has Indonésia kalawan rasa otentik kalawan saeutik adjustment sangkan bisa ditarima ku warga satempat.

KBRI nétélakeun yén Diana jeung timna ngan ngagunakeun bumbu jeung rempah asli Indonésia anu diimpor ti Walanda pikeun ngajaga kaaslian rasa.

Hal ieu lantaran, ceuk Diana, teu kabéh bungbu bisa kapanggih di Norwégia, nambahan yén manéhna melak salah sahiji bungbu Indonésia sorangan, nya éta kunyit.

Menu masakan Indonesia anu dipidangkeun ku réstoran ngawengku sangu goreng hayam jeung kambing, saté maranggi, rendang Padang jeung sangu gulai, iga bakar, soto betawi, gado-gado, es cendol, es teler jeung sajabana.

Upacara pelantikan ieu diluuhan ku mitra deukeut KBRI Oslo, saperti Wakil Walikota Oslo Julianne Ofstad, Dekan Korps Diplomatik anu ogé Duta Besar Kroasia Andrea Gustovic-Ercegovac, duta-duta nagara sahabat sarta wawakil ti pamaréntah Norwegia, bisnis jeung masarakat.

Réstoran anu dipak dina konsép warung téh ayana di VIA Village, salah sahiji wewengkon kantor jeung puseur réstoran di puseur dayeuh Oslo.***

Pewarta: Cindy Frishanti Octavia
Editor: Arie Novarina
Copyright © ANTARA 2025

    

versi Bahasa Indonesia

Besar RI untuk Norwegia Teuku Faizasyah meresmikan pembukaan restoran Indonesia bernama "Boboko" dia VIA Village, salah satu kawasan perkantoran dan pusat restoran di kota Oslo, Norwegia, (ANTARA/HO-KBRI Oslo)

Jakarta (ANTARA) - Duta Besar RI untuk Norwegia Teuku Faizasyah meresmikan pembukaan restoran bernama “Boboko”, satu-satunya restoran Indonesia di Oslo, Norwegia.

Menurut keterangan tertulis KBRI Oslo yang diterima di Jakarta, Senin, peresmian itu dilakukan bersama dengan salah satu pemilik restoran, yaitu Diana, pada 30 Januari.

Dubes Faizasyah mengatakan bahwa pembukaan restoran “Boboko” itu merupakan kelanjutan dari Festival Indonesia Spice Up Oslo yang diselenggarakan tahun lalu, dan rencananya akan dilakukan kembali pada Mei 2025.

“Dengan adanya restoran ini, kami akan semakin 'spice up' Oslo. Pepatah Indonesia mengatakan, dari mata turun ke hati. Kalau dalam konteks ini maka dari rasa turun ke hati,” kata Dubes Faizasyah.

Sementara itu, menurut Diana si pemilik restoran, Boboko bukan hanya tentang makanan tetapi juga tentang hubungan dan cinta kasih.

“Boboko” atau bakul dalam bahasa Sunda, merupakan tradisi masyarakat Jawa Barat untuk berbagi makanan dari panci besar, menyimbolkan kebersamaan dan keramahtamahan.

Meski memiliki nama khas Sunda, namun masakan yang disajikan Boboko tidak hanya masakan Sunda tetapi juga masakan khas Nusantara dengan cita rasa yang otentik dengan sedikit penyesuaian agar bisa diterima oleh warga lokal.

Pihak KBRI menyebutkan bahwa Diana dan timnya hanya menggunakan bumbu dan rempah asli Indonesia yang diimpor dari Belanda untuk menjaga keaslian rasa.

Hal itu karena, kata Diana, tidak semua bumbu dapat ditemukan di Norwegia, seraya menambahkan bahwa dia menanam sendiri salah satu rempah Indonesia, yaitu kunyit.

Menu masakan Nusantara yang dihadirkan oleh restoran itu antara lain, nasi goreng ayam dan kambing, sate maranggi, nasi padang rendang dan gulai, iga bakar, soto betawi, gado-gado, es cendol, es teler dan lainnya.

Acara peresmian itu dihadiri oleh mitra-mitra dekat KBRI Oslo, seperti Wakil Wali Kota Oslo Julianne Ofstad, Dean Korps Diplomatik yang juga Dubes Kroasia Andrea Gustovic-Ercegovac, dubes negara-negara sahabat dan perwakilan dari kalangan pemerintah, pengusaha dan masyarakat Norwegia.

Restoran yang dikemas dalam konsep warung itu berlokasi di VIA Village, salah satu kawasan perkantoran dan pusat restoran di pusat kota Oslo.***

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Kedubes Oslo Ngaresmikeun Réstoran Indonésia "Boboko" di Oslo, Norwégia"

Posting Komentar